10 найбільш вдалих ідей для салата на Новий рік

10 самых удачных идей для салата на Новый год

Починайте практикуватися вже сьогодні!

На Новий рік прийнято готувати традиційні святкові салати. Але що робити, якщо хочеться чогось більш оригінального?

Ми підібрали 10 кращих рецептів, серед яких є незвичайні варіації улюблених новорічних салатів, а також вишукані страви з більш рідкісними інгредієнтами.

Гарантуємо: ці рецепти приємно здивують ваших рідних і гостей!

1. Захоплення.

Інгредієнти:

  • 3 морквини;
  • 3 цибулини;
  • 500 г серця;
  • 3 маринованих огірка;
  • 12 ст. л. консервованої кукурудзи;
  • 3 ч. л. соняшникової олії;
  • 10 ч. л. легкого майонезу.

1. Моркву нарізати соломкою, цибулю нарізати дрібними кубиками. Все посолити і обсмажити на рослинному маслі.

2. Відварити серце і нарізати дрібною соломкою.

3. Огірки нарізати кубиками.

4. Все змішати і заправити майонезом.

2. Гранатовий браслет.

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе;
  • 2 картоплини;
  • 2 буряків;
  • 2 морквини;
  • 3 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 гранат;
  • майонез;
  • сіль;
  • перець;
  • волоські горіхи.

1. Яйця та овочі зварити, очистити і натерти на тертці.

2. Відварене куряче філе посолити, поперчити і нарізати кубиками або соломкою.

3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на рослинному маслі.

4. Горіхи подрібнити в крихту.

5. На середину блюда поставити склянку і навколо викладати салат шарами, змащуючи кожен шар майонезом: куряче філе, картопля, морква, буряк, горіхи, цибулю, яйця, буряк, горіхи і куряче філе.

6. Акуратно вийняти склянку і змастити салат майонезом, прикрасити гранатом. Поставити настоятися в холодильник.

3. Ніжність.

Інгредієнти:

  • капуста свіжа;
  • 3 ст. л. кукурудзи;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 морквина;
  • 1 зубчик часнику;
  • майонез;
  • сіль.

1. Капусту нашаткувати і пом’яти руками. Огірок нарізати тонкою соломкою.

2. Моркву натерти на дрібній тертці, зубчик часнику видавити через прес.

3. Все змішати і заправити майонезом, додати сіль за смаком.

4. Святковий салат з фореллю і апельсином.

Інгредієнти:

  • 200 г форелі малосольною;
  • 3 яйця;
  • 1 апельсин;
  • 30 г оливок без кісточок;
  • 40 г сиру;
  • майонез;
  • сіль;
  • перець.

Для прикраси:

  • 1-2 ст. л. червоної ікри;
  • оливки.

1. Відокремити білки від жовтків. Жовтки порубати ножем. Білки натерти на дрібній тертці.

2. Форель нарізати невеликими квадратиками.

3. Апельсин почистити і очистити від волокон і перегородок, м’якоть нарізати кубиками.

4. Сир натерти на дрібній тертці.

5. Оливки нарізати соломкою.

6. Викласти салат шарами: половина білків + майонез + сіль і перець; жовтки + трохи майонезу + сіль і перець; половина форелі; оливки; залишилася форель; сир + майонез; апельсин; білки, що залишилися + майонез + сіль і перець.

7. Прикрасити салат з червоною ікрою і оливками.

5. Салат з кальмарів з грибами.

Інгредієнти:

  • 200 г кальмарів;
  • 100 г свіжих грибів
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 огірок маринований;
  • лимонний сік;
  • майонез;
  • сіль;
  • кріп.

1. Гриби нарізати скибочками і обсмажити на рослинному маслі до готовності.

2. Цибулю дрібно нарізати і обдати окропом.

3. Кальмари очистити і пропустити вже в киплячу воду. Варити не більше 2-3 хвилин. Потім нарізати соломкою.

4. Яйця нарізати кубиками. Маринований огірок нарізати на дрібні кубики. Кріп подрібнити. Майонез змішати з декількома краплями лимонного соку.

5. Всі інгредієнти змішати і заправити майонезом.

6. Оселедець під шубою по-новому.

Інгредієнти:

  • 2 філе оселедця;
  • 300 г печериць;
  • ? ст. рубаних волоських горіхів;
  • 3 яйця;
  • 1 морквина;
  • 2 цибулини;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 200 р майонезу.

1. Оселедець почистити, видалити кістки і нарізати дрібними кубиками, змішати з рубаними горіхами.

2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці. Овочі злегка підсмажити на олії до прозорості цибулі.

3. Гриби відварити в підсоленій воді, охолодити, нарізати скибочками.

4. Яйця, кріп і зелений лук дрібно порубати. Кріп змішати з цибулею.

5. Викласти шарами в салатник, змащуючи кожен шар майонезом: оселедець з горіхами, яйця, овочі, гриби і зелень.

7. Сирна фантазія.

Інгредієнти:

  • 300 г свіжих помідорів;
  • 250 р крабових паличок;
  • твердий сир;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль;
  • майонез.

1. Нарізати дрібним кубиком помідори і крабові палички.

2. Додати натертий на дрібній тертці сир і часник.

3. Заправити майонезом.

4. Викласти салат на блюдо і прикрасити.

8. Торт-салат закусочний.

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 1 банку рибних консервів;
  • 500 г солоних крекерів;
  • 4 маринованих огірка;
  • 2 зубчики часнику;
  • 150 г сиру;
  • 200 р майонезу.

1. Відокремити білки від жовтків. Білки змішати з майонезом.

2. Сир натерти на тертці, додати подрібнений часник і майонез.

3. Огірки порізати дрібними кубиками.

4. Викласти? частина крекеру, потім білок з майонезом, крекер, пом’яту виделкою риби, огірки, потім знову крекер, шар сиру з майонезом.

5. Прикрасити натертим на дрібну тертку жовтком. Поставити на пару годин в холодильник.

9. Диво-слойка.

Інгредієнти:

  • 1? ст. відвареного рису;
  • 200 г крабових паличок;
  • 400 р консервованої кукурудзи;
  • 350 г маринованих грибів;
  • 300 г вареної курки;
  • 5 яєць;
  • 400 г ананасів;
  • майонез;
  • сметана.

1. Салат укладається шарами. Кожен шар змішується зі сметаною і майонезом. Викласти салат в форму для салату зі знімним кільцем: рис, нарізані крабові палички, кукурудза, дрібно нарізане куряче м’ясо, мариновані гриби, натерті варені яйця (залишити 2 яйця на прикрасу боків торта).

2. Прибрати торт на ніч у холодильник, щоб просочився.

3. Зняти кільце форми, прикрасити яйцями і нарізаними шматочками ананаса. Можна додати зелень.

10. Шерлок.

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 4 яйця;
  • 200 г маринованих грибів;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 150 г майонезу;
  • чорний перець;
  • сіль.

1. Цибулю подрібнити і обсмажити до золотистого кольору.

2. Гриби нарізати пластинками, курку – дрібними шматочками, яйця – кубиками. Горіхи подрібнити і підсушити на сухій сковороді.

3. Змішати цибулю, курку, яйця, половину горіхів, майонез, посолити і поперчити.

4. Перемішати. Прикрасити салат залишилися горіхами. Поставити на годину в холодильник.

З наступаючим!

Микита Скоробогатов.

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

10 самых удачных идей для салата на Новый год

Share