7 розкішних супів з усього світу, які можна приготувати за 30 хвилин

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

Взимку ні дня без гарячого супу!

У холодну погоду немає нічого краще тарілки гарячого супу! Він повинен зігрівати, бути ситним та смачним, пише BuzzFeed. Вам набрид традиційний гороховий суп і суп? Тоді порадуйте близьких гарбузовим, томатним або фасолевым супом!

Ми вибрали 7 кращих рецептів супів, серед яких ви точно знайдете щось по своєму смаку!

1) Ніжний гарбузовий суп.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;
  • морква – 250 гр;
  • часник – 2 зубчики;
  • корінь імбиру;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • вершки;
  • куркума;
  • гарбузове насіння;
  • сіль і зелень петрушки.

Приготування:

  • Овочі та часник очистіть, м’якоть гарбуза наріжте кубиками, моркву – брусочками.
  • Викладіть гарбуз в сотейник з оливковою олією і 5 хвилин обсмажуйте на середньому вогні.
  • Влийте до овочів 4-5 склянок овочевого або курячого бульйону (або води). Додайте очищений і дрібно натертий корінь імбиру.
  • Продовжуйте тушкувати суп, поки овочі не стануть м’якими.
  • Після цього прямо в сотейнику пробийте розм’якшені овочі заглибним блендером. Приправити все сіллю, куркумою і прогрійте (не кип’ятіть!).
  • Розлийте суп по тарілках, додайте охолоджені вершки за смаком, посипте зеленню і гарбузовим насінням.
  • Гарбузове насіння перед цим потримайте на сухій розпеченій сковороді.

2) Томатний крем-суп з базиліком.

Інгредієнти:

  • 1-2 репчатых цибулини;
  • 750 г помідорів;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г рослинної олії;
  • базилік;
  • 3 склянки бульйону;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • 1 склянка вершків;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Помідори обдайте окропом, розріжте на часточки і зніміть з них шкірку, а також вирізати плодоніжку. Базилік промийте і поріжте.
  • Цибулю подрібніть. У каструлю налийте оливкова олія, додайте вершкове масло і поставте на середній вогонь.
  • Додайте цибулю в масло і тушкуйте, поки він не розм’якшиться. Потім додайте помідори і базилік, посоліть і поперчіть.
  • Залийте цибулю 3 склянками бульйону. Після цього додайте в суп 2 столових ложки томатної пасти, зменшіть вогонь і варіть суп 15 хвилин.
  • Вогонь вимкніть, суп трохи остудіть суп, перелийте в блендер і подрібніть до однорідної маси.
  • Потім перелийте томатний суп в каструлю, доведіть до кипіння на маленькому вогні і почніть поступово додавати в нього вершки, після чого приберіть з вогню.
  • Перед подачею прикрасьте суп пармезаном, подавайте з грінками.

3) Курячий суп з локшиною і селерою.

Інгредієнти:

  • 1 курка;
  • 2 моркви;
  • 2 стебла селери;
  • 1/2 цибулини;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1ч. л. куркуми;
  • 1/4 ч. л. меленого кмину;
  • петрушка;
  • 480 гр яєчної локшини;
  • 3 ст. л. борошна.

Приготування:

  • Покладіть курку у велику каструлю і залийте 4 літрами води. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму.
  • Варіть курку на повільному вогні 30 хвилин. Моркву, цибулю наріжте кубиками, селеру – півкільцями.
  • Дістаньте курку з каструлі. Відокремте м’ясо від кісток. Злегка подрібніть м’ясо. Поверніть кістки в каструлю і продовжуйте варити під кришкою протягом 45 хвилин. Приберіть кістки з бульйону.
  • Додайте нарізані моркву, селеру і цибулю в каструлю з бульйоном.
  • Додайте подрібнену петрушку, сіль, куркуму, мелений чебрець. Добре перемішайте і варіть на повільному вогні 10 хвилин.
  • Курячий суп з локшиною і селерою – фото крок 44. Збільшити вогонь до середнього і додати яєчну локшину і нарізані шматочки курки. Варити від 8 до 10 хвилин.
  • Змішайте борошно і трохи води, перемішайте до отримання однорідної маси. Влийте цю суміш у суп, розмішайте і варіть на повільному вогні ще 5 хвилин до загустіння.
  • Додайте в суп приправи по мірі необхідності. Дайте супу трохи охолонути, розлийте по тарілках і подавайте.

4) Суп бефстроганов з грибами.

Інгредієнти:

  • 60 гр. вершкового масла;
  • 0,7 кг яловичини;
  • 250 гр печериць;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • 125 мл сухого білого вина;
  • 1,5 літра овочевого бульйону;
  • 250 гр макаронів або локшини;
  • 3-4 ст. л. борошна;
  • 125 мл сметани;
  • зелень петрушки, сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Яловичину наріжте невеликими шматочками довільної форми, печериці і часник – тонкими пластинками, цибулю – дуже маленькими кубиками.
  • М’ясо натріть сіллю і чорним перцем.
  • Половину масла розтопити у великій каструлі з товстим дном. Гриби обсмажуйте в олії на середньому вогні 5-6 хвилин до м’якості.
  • З допомогою шумівки або лопатки дістаньте печериці і перекладіть на окрему тарілку.
  • В ту ж каструлю, додайте олію, м’ясо, цибулю, часник і обсмажуйте, помішуючи, протягом 5-7 хвилин до коричневого кольору.
  • Влийте в каструльку біле вино і все добре перемішайте. Продовжуйте готувати ще 15-20 хвилин, поки рідина не випарується наполовину.
  • Влийте майже весь бульйон, 1/2 склянки залиште для соусу.
  • Доведіть бульйон до кипіння, всипте локшину і варіть суп до готовності локшини.
  • Якщо бульйон, який ви використовуєте, вже солоний, додати сіль більше не потрібно.
  • З’єднайте в невеликій мисці 1/2 склянки залишився бульйону і борошно, розмішайте до однорідності і потроху додайте в суп, постійно помішуючи.
  • Покладіть в каструлю сметану і гриби, ще раз перемішайте і продовжуйте готувати при слабкому кипінні ще 5 хвилин.
  • Спробуйте суп на смак, при необхідності посоліть або поперчіть.

5) Італійський суп з фаршем і селерою.

Інгредієнти:

  • 1 яєчний білок,
  • 500 гр яловичини на кістці,
  • сіль і перець,
  • чотири скибочки білого хліба,
  • 40 гр тертого пармезану,
  • 50 мл оливкової олії,
  • 2 зубчики часнику,
  • 2 цибулини,
  • 3 стебла селери,
  • 250 гр яловичого фаршу,
  • 2 моркви.

Приготування:

  • У велику каструлю налийте 2,5 літра холодної води, викладіть в неї 2 стебла селери, одну моркву, одну цибулину і м’ясо на кості.
  • Підсолити бульйон і варіть після закипання не менше 4 годин. Готовий яловичий бульйон процідіть два рази і залиште в теплому місці.
  • Залишилася моркву, селеру, цибулю наріжте кубиками і обсмажте на олії.
  • Перемішайте в мисці яєчний білок і фарш, влийте в нього літр бульйону, після чого додайте літр теплої кип’яченої води.
  • Викладіть в бульйон з фаршем обсмажені овочі, поперчіть і приправте за смаком сіллю, після чого поставте варити до прозорості бульйону.
  • Коли суп з фаршем буде готовий, покладіть в тарілки по одному смаженій скибочці білого хліба, налийте гарячий італійський суп, посипте його рубаним часником і тертим пармезаном.

6) Тосканський суп з білою квасолею і грінками.

Інгредієнти:

  • 350 г білої квасолі;
  • одна невелика морква;
  • 1 стебло селери;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • невеликий пучок петрушки;
  • 2 л курячого бульйону;
  • 100 мл густих вершків;
  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • шавлія сушений;
  • чорний мелений перець і сіль.

Приготування:

  • Квасоля замочіть на цілу ніч, потім відваріть її без додавання солі.
  • Дрібно наріжте цибулю, один зубчик часнику дрібно порубаєте.
  • Цибулю обсмажте на оливковій олії до прозорості, потім додайте до нього подрібнений часник, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні.
  • Моркву і селеру наріжте дрібними кубиками, додайте до цибулі з часником, все посоліть, перемішайте і злегка припустіть.
  • Квасоля додайте в сковороду з овочами, перемішайте, потім влийте туди гарячий курячий бульйон і прогрійте суміш.
  • До квасолі з овочами, додайте розтертий в руках шавлія, вершки, сіль, перець, перемішайте і знову прогрійте.
  • Чіабатту наріжте скибочками, збризніть оливковим маслом і обсмажте на розігрітій сковороді з двох боків до рум’яності, а далі натріть часником.
  • Петрушку дрібно нарубаєте, суп розлийте по тарілках, прикрасьте петрушкою і збризніть оливковим маслом. Подавайте з часниковими грінками.

7) Суп-пюре з цвітної капусти з часником.

Інгредієнти:

  • 2 качана цвітної капусти;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 4-5 гілочок свіжого чебрецю;
  • 3-4 склянки овочевого бульйону (або вода);
  • 2 склянки молока;
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  • Два качана цвітної капусти добре промийте і розберіть на суцвіття.
  • У глибокій каструлі з товстим дном нагрійте оливкову олію. Обсмажте в ньому цибулю, нарізану кубиками.
  • Додайте до цибулі гілочки свіжого чебрецю. Смажте всі, помішуючи, хвилин 7-10.
  • До майже готового цибулі додайте порубаний часник. Готуйте ще пару хвилин, не даючи часнику ні в якому разі підгоріти.
  • Влийте до цибулі і часнику овочевий бульйон або воду. Кількість залежить від бажаної густоти супу. Дайте бульйону закипіти.
  • Після цього, занурте в бульйон підготовлені суцвіття капусти і варіть до м’якості.
  • За 10 хвилин до готовності супу влийте молоко, додайте перець і сіль за смаком.
  • З готового супу дістаньте кілька суцвіть капусти для прикраси. Інший вміст подрібніть блендером до однорідного кремового стану. Дайте супу закипіти.
  • Суп з цвітної капусти з часником готовий. Розлийте його по теплим мисках, прикрасьте суцвіттями і подавайте до столу. При бажанні збризніть зверху трохи оливковою олією.

Ось ще 7 рецептів супів, які ідеально підходять для зими.

Який з цих рецептів ви взяли на замітку? Які супи ви зазвичай готуєте у холодну пору року?

Лазаренко Юлія.

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

7 роскошных супов со всего мира, которые можно приготовить за 30 минут

Share