Цей горіх корисний при нестачі йоду

Этот орех полезен при нехватке йода

Самий корисний перекус.

Волоські горіхи – найдоступніший вид і корисний перекус. Їх також додають у випічку і десерти, а про користь волоських горіхів складали легенди. Чому ж важливо включити їх в свій щоденний раціон? Про це передає Телекритика.інфо з посиланням на Контракти.

У Стародавньому Вавилоні жерці вже знали про користь і благотворний вплив волоських горіхів на роботу головного мозку. Вони навіть забороняли їсти горіхи простим людям, щоб ті не перевершували їх у розумі.

На Кавказі дерево горіха досі шанують як священну, деякі дерева там досягли віку більше 4 століть.

З Грецією ж горіхи не мають нічого спільного – їх так стали називати з-за того, що колись горіхами торгували грецькі купці. А батьківщиною волоського горіха вважається Азія.

У волоських горіхах високий вміст правильних жирів, білка, клітковини, вітамінів і мінералів, що робить їх обов’язковим доповненням раціону кожної людини.

Волоські горіхи – цінний джерело альфа-ліноленової кислоти ALA, вживання якої сприяє зниженню ризику виникнення серцево-судинних захворювань і зміцнює кісткову тканину. Для заповнення норми в день цієї речовини досить чверть склянки волоських горіхів.

Також в цьому горісі міститься амінокислота аргінін, яка розширює кровоносні судини і покращує приплив крові до м’язів і тканин організму.

А волоських горіхах міститься вітамін Е, який піклується про красу шкіри, волосся і нігтів жінок, а також захищає від раку простати чоловіків.

За рахунок великої кількості біоактивних речовин і лецитину у волоських горіхах вони зміцнюють пам’ять, знімають тривогу і стрес і покращують роботу мозку.

У волоському горісі міститься багато йоду, корисного для роботи щитовидної залози. Народна медицина пропонує також не просто вживати ядра горіха, але і робити відвар з горіхових перегородок, щоб наситити організм цим важливим елементом.

Волоські горіхи захищають організм від впливу навколишнього середовища і попереджають старіння, так як містять у своєму складі мідь і марганець.

На які захворювання може вказувати біль в області серця

Способи є більше волоських горіхів в день:

  1. Додайте горіхи в кашу або смузі на сніданок. Відмінно поєднується з медом та ягодами.
  2. Додайте подрібнені волоські горіхи в салати, овочі, каші, а також морозиво або йогурт.
  3. З волоських горіхів виходить смачний соус – змішайте в блендері стакан волоських горішків з половину склянки знежиреного йогурту, додайте чайну ложку діжонської гірчиці, 2 зубчики часнику і 2 столові ложки рослинної олії.
  4. Візьміть горіхи на перекус і вживайте кілька штук при гострому голод замість чіпсів і цукерок.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *