Чому варто їсти чорний шоколад

Почему стоит есть черный шоколад

Чорний шоколад — улюблений десерт багатьох дорослих і дітей. Часто люди знають тільки про шкоду, яку завдає організму шоколад, а про корисні властивості цього продукту відомо мало.

Відзначається, що нещодавно вчені США знайшли підтвердження корисності шоколаду, пише Хроніка.інфо з посиланням на podrobnosti.

Згідно з даними їх дослідження, людський організм має в своєму кишечнику ряд особливих бактерій, які при надходженні шоколаду перетворюють містяться в ньому речовини у сполуки, здатні протистояти запальним процесам. Особливо благотворно дані бактерії впливають на серцево-судинну систему людей.

Експерименти по впливу чорного шоколаду на людський організм проводили фахівці з Луїзіани. Під час дослідів вони вивчили три різних типи порошку какао, який використовується при приготуванні гіркого шоколаду.

Травний процес вони імітували в спеціальних пробірках. Після цього, ті речовини, які не були засвоєні «організмом», піддали ферментації, для якої використовувалися бактерії кишечника.

Як відзначають вчені, мікроби кишечнику поділяються на два типи: хороші і погані. Бактерії, що відносяться до категорії корисних, проявили активну взаємодію з шоколадом, демонструючи при цьому, свій ріст і підвищене вироблення протизапальних з’єднань при ферментації.

Погані подруги можуть нашкодити здоров’ю

Таким чином, підсумовують фахівці, незважаючи на те, що багато компонентів, що входять до шоколад, погано перетравлюються і засвоюються, при досягненні ними товстої кишки, в роботу вступають вже бактерії. Волокна ними ферментуються, а великі частини поліфенольних полімерів, при взаємодії з ними, перетворюються в дрібні, які засвоїти вже легше. Саме вони і володіють властивістю протизапальної активності.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *