Ці продукти можуть викликати смертельні захворювання

Эти продукты могут вызвать смертельные заболевания

Якої їжі варто уникати.

Вчені назвали продукти, які, на їхню думку, можуть спровокувати появу і розвиток смертельних хвороб, передає Хроніка.інфо з посиланням на socportal.info

Науковці з кількох країн попередили про небезпеку вживання кінцевих продуктів глюкурування (AGEs). За їх словами, вони можуть провокувати виникнення раку, хвороби Альцгеймера, алергії, діабету і багатьох інших захворювань.

AGEs містяться практично у всіх продуктах, однак особливо високий рівень даного з’єднання в їжі, яка піддавалася високотемпературним методам обробки. Приміром, обжарке на сковороді або у фритюрі.

За словами професора медицини в Університеті Гріффіта (Австралія), AGEs запускають в організмі режим «помилкової тривоги», коли включається відповідь імунної системи. У результаті В клітинах з’являється все більше пошкоджень, які призводять до розвитку різних захворювань.

Дослідження показали, що високе споживання AGEs може підвищити ризик виникнення алергії у дітей, серцевих нападів і інсультів у дорослих, а також призводить до появи амілоїдних бляшок в мозку, що характерно для розвитку хвороби Альцгеймера. Поки точна зв’язок AGEs з цими захворюваннями не доведена, проте вчені сходяться на тому, що виключення смаженої їжі з раціону може бути хорошою профілактикою.

Дієтологи назвали способи схуднути «на все життя»

Зазначається, що найбільше AGEs міститься в смаженому м’ясі, жирних сирів (особливо пармезані), оливковій олії. Також в число найбільш небезпечних увійшли просмажена у фритюрі куряча грудка, майонез, смажені горіхи, а також яєчні і омлети.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *