Ці продукти підвищують ризик розвитку онкології

Эти продукты повышают риск развития онкологии

Також вони погіршують перебіг хвороби.Як дивно це не звучить, але такі продукти існують ,передає Хроніка.інфо з посиланням на lenta.ua.

І це в першу чергу:

Алкоголь

Встановлено, що зловживання алкоголем підвищує ризик розвитку раку ротової порожнини, гортані, глотки, стравоходу, печінки і грудей. Жінкам з груп високого ризику розвитку раку молочних залоз слід взагалі уникати вживання алкоголю, оскільки прийом навіть кількох порцій алкоголю на тиждень підвищує ймовірність розвитку цього захворювання.

М’ясо

Споживання м’яса при захворюванні на рак або при підвищеному ризику виникнення слід обмежити. За даними декількох досліджень, більш високий ризик виникнення раку товстої кишки і шлунка виявлено серед осіб, чия дієта в основному складається з м’ясної їжі, приготовленої в умовах кулінарної промисловості. Можливо, це пов’язано з додаванням нітриту, широко використовуються в кулінарії в якості харчових добавок. Крім того, в м’ясі міститься холестерин, а споживання жирної, висококалорійної і холестерину їжі призводить до розвитку ожиріння, яке пов’язують з більш високим ризиком розвитку онкологічних захворювань (раку грудей у жінок в постменопаузі, ендометрії, товстої кишки, жовчного міхура, стравоходу, підшлункової залози, нирок).

Нещодавно були опубліковані дані вчених із Стокгольма. Шведські медики узагальнили статистику наукових досліджень, в яких прийняло участь майже 5 тисяч осіб. З’ясувалося, що при збільшенні споживання продуктів з переробленого м’яса всього на кожні 30 грамів на добу ризик розвитку раку шлунка підвищується на 1,538%. На думку вчених, підвищений ризик раку може бути пов’язаний з додаванням в ці продукти нітратів і консервантів. У великих кількостях ці речовини є канцерогенами. Другий важливий фактор вплив токсичних речовин, що утворюються при копченні м’яса.

Сіль і цукор

Було виявлено, що особи, які вживають велику кількість продуктів, приготованих за допомогою засолювання, більше схильні до розвитку раку шлунка, носоглотки і гортані. Даних про шкоду солі, яка використовується в якості приправи немає, але і тут потрібна поміркованість. Споживання великої кількості цукру небезпечно в плані розвитку надмірної ваги, який, як вже вказували, підвищує ризик розвитку раку. Краще замінити його медом.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *