Ці сім продуктів у жодному разі не можна їсти на сніданок

Эти семь продуктов ни в коем случае нельзя есть на завтрак

Всім відомо, що сніданок – це найважливіший прийом їжі, проте важливо розуміти і те, що не всі блюда варто вживати відразу після пробудження. Так, вчені розповіли, які саме продукти ні в якому разі не потрібно їсти на порожній шлунок.

1. Гостра їжа з масою спецій – такі страви волають пряме подразнення оболонки шлунка, провокують кислотну реакцію, що може привести до хворобливих спазмів і несварению на весь день.

2. Фруктовий сік (не тільки магазинний) – вся справа в тому, що продукти харчування і напої, що містять цукор, піддають підшлункову залозу додаткового тиску, прийнята на порожній шлунок фруктоза може перезавантажити печінку. Те ж саме стосується і різного роду газованих напоїв – якщо її пити на порожній шлунок, то, змішавшись з кислотою всередині, вона провокує нудоту і газоутворення, а також викликає шлункові спазми.

3. Бутерброди з ковбасою – така їжа натщесерце постачає організм великою кількістю жирів і калорій. В бутерброді немає практично нічого корисного. Експерти відзначили, що перероблене м’ясо значно підвищує ризик захворювання на рак кишечника і рекомендували обмежити вживання подібних продуктів до 50 грамів на добу. Так само, якщо ви не хочете заробити псоріаз або екзему, то краще виберіть на сніданок щось корисніше, ніж сосиски або ковбасу.

4. Банани – вживання цього фрукта натщесерце збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. У них міститься багато магнію, а при прийомі на порожній шлунок, він може порушити кальцієво-магнієвий баланс організму.

5. Сирі овочі – огірки, капуста, паприка можуть викликати подразнення слизової шлунка з-за вмісту в них кислот. Також це може призвести до виразок і гастритів.

6. Солодощі – після пробудження підшлункова залоза не в змозі виробляти потрібна кількість інсуліну для розщеплення цукру. Це провокує збільшення цукру в крові. А також, цукор є кислотоутворюючих продуктом, здатним порушити кислотно-лужний баланс.

7. Кава – вживання цього продукту натщесерце подразнює слизову оболонку шлунка і тим самим сприяє виробленню зайвого шлункового соку, що призводить до гастриту.

Share