Ці види каш найкорисніше їсти на сніданок

Эти виды каш полезнее всего есть на завтрак

Які каші не повнять.

Іноді жінки в прагненні схуднути відмовляються від корисних продуктів, у тому числі і каш, — мовляв, «вони повнять». Між тим крупи виключно корисні для здоров’я. Насамперед наявністю клітковини, яка очищає шлунково-кишковий тракт, стимулює його діяльність, виводить з організму холестерин і зайвий жир, пише Хроніка.інфо з посиланням на ТОнеТО.

Щоб крупи приносили користь, треба навчитися їх правильно готувати. Якщо ви хочете, щоб страви з круп не ходили по, а навпаки, сприяли зниженню ваги, вживайте тільки каші з цільного, недробленого зерна.

Рис

Рис активно виводить з організму солі і зайву рідину. Він м’яко обволікає стінки шлунково-кишкового тракту, тому корисний для людей, які страждають захворюваннями стравоходу, шлунка і кишечника.

Найбільша кількість корисних речовин міститься в нешліфованих коричневих сортах. На другому місці — пропарений рис, який відрізняється світло-жовтуватим відтінком. На третьому місці — білий шліфований рис. Існує також чорний («дикий») рис темного кольору. Його поживна цінність — найвища.

Гречка

Білок гречки за своєю якістю наближається до білків тваринного походження, тому він є повноцінною заміною м’яса. В гречці міститься речовина рутин, яке також сприяє виведенню зайвої рідини з організму. До того ж ця крупа перетравлюється набагато повільніше, ніж інші зернові, тому вона дає більш тривале відчуття ситості.

Перловка

Виготовляється з ячменю. Містить велику кількість корисних вітамінів і мікроелементів. Перловка потребує більш тривалої попередньої обробки в порівнянні з іншими крупами. Зате якщо правила її приготування дотримані, смак може бути відмінним.

Пшоно

Ця крупа перешкоджає утворенню холестеринових бляшок і також сприяє очищенню організму від шлаків і токсинів. До складу пшона входять ліпотропні речовини, які допомагають виводити жир з організму.

Названі кращі продукти для нічної трапези

Чим заправляти кашу — її можна заправляти молоком, вершками, йогуртом, сиром, бринзою, але тільки в невеликій кількості, лише для смаку. Або замість цього можна додати трохи меду, сиропу шипшини. Чудова добавка — сухофрукти. Це смачно і корисно. Добре сполосніть курагу, родзинки, чорнослив, фініки, наріжте їх і додайте до каші. Сухофрукти містять велику кількість мікроелементів, до того ж вони стимулюють діяльність шлунково-кишкового тракту й запобігають запорам.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *