Цю ягоду слід вживати людям з низьким тиском

Эту ягоду следует употреблять людям с низким давлением

Ягода допомагає зміцнити нервову систему

Як чорниця і журавлина, ожина містить велику кількість антиоксидантів. Ягода допомагає зміцнити нервову систему і протистояти стресам, передає Хроніка.інфо з посиланням на 24 канал.

Ожина насичена мінеральними речовинами, у ній є мідь, марганець, магній, калій, кальцій. Регулярне вживання ягід ожини позитивно впливає на імунітет.

Проте такий вид ягід може бути не тільки корисним для здоров’я і самопочуття людини, але і шкідливим. Тому варто знати деякі протипоказання до вживання цієї ягоди.

Чим корисна ожина

В протилежність ще одного виду ягід – малині, в ожині вітамінів групи Р міститься значно більше. Вона багата не тільки дуже важливими для організму людини пектиновими речовинами та біофлавоноїдами (рослинними сполуками), але і органічними кислотами – лимонної, винної, саліцилової, яблучної.

Крім вітамінів групи Р, ожина ще містить вітаміни А, В1, В2, Е, С і РР, а також залізо і дубильні речовини. Ожина насичена великою кількістю мінеральних речовин, таких як мідь, марганець, магній, калій, кальцій.

Ожина ще й малокалорійна: в 100 грамах ягід міститься всього 43 ккал.

Шкода ожини

Проте варто пам’ятати, що ожина досить ніжна ягода. Вона не має спеціальних протипоказань, однак у деяких людей вживання ожини викликає алергічну реакцію. Симптоми можуть з’явитися через кілька хвилин, так і через кілька діб після прийому, і виражаються через нудоту та набряк слизових.

Ягоди ожини не рекомендується їсти при захворюваннях шлунка і тонкого кишечника.

Обережно слід вживати людям з низьким тиском – ласувати ягодами можна тільки в помірних кількостях.

Вчені назвали продукти, здатні захистити від раку

Купуючи ожину, важливо знати, що мити її слід безпосередньо перед вживанням, а до цього краще зберігати свіжої у холодильнику не більше семи днів.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *