Дієтолог розповіла, як правильно вживати ягоди

Диетолог рассказала, как правильно употреблять ягоды

Сезонні ягоди і фрукти корисні, але багато людей їдять їх неправильно. Наприклад, вживають на десерт, а це – помилка, заявила дієтолог Людмила Бабич.

Полуниця, вишня і черешня, малина, полуниця, абрикоси, сливи… велика кількість фруктів і ягід є одним з безперечних переваг літнього сезону. Ці дари природи забезпечують організм вітамінами і мікроелементами, зміцнюють імунну систему, служать профілактикою серцево-судинних хвороб, раку і ожиріння. Медики рекомендують включати в раціон щодня, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на healthinfo.ua.

Однак, заявила дієтолог Людмила Бабич, багато людей неправильно вживають ягоди і фрукти. За словами експерта, літні ягоди і фрукти є абсолютно самостійним перекусом, тоді як нерідко їх подають до столу для різноманітності трапези або у вигляді десерту, вважаючи, що це більш корисно, ніж є традиційні солодощі до чаю.

Дієтолог попереджає: ягоди і фрукти, які з’їдаються «на третє» після вживання інших страв, можуть зробити прийом їжі в цілому занадто калорійним.

«Вживати ягоди і фрукти в якості десерту – це помилка. Коли живіт і так набитий, мікроелементи і вітаміни з них погано засвоюються, а кількість отриманих організмом калорій тільки зростає», — пояснила експерт.

Лікарі підказали, як зберегти здоров’я зубів

За словами Бабич, тарілка полуниці або стакан малини – це полудень, але ні в якому разі не десерт. Також дієтолог вважає непотрібним додавати ягоди і фрукти цукор, сметану або збиті вершки – для підшлункової залози це занадто велике навантаження.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *