Дієтолог розповів, як не переплачувати за здорове харчування

Диетолог рассказал, как не переплачивать за здоровое питание

Як скласти здоровий раціон при мінімальному доході.

Відомий дієтолог Оксана Скиталінська розвіяла міф про те, що здорове харчування недоступне жителям України, які живуть на мінімальну зарплату чи пенсію. Лікар розповіла, як скласти здоровий раціон при мінімальному доході, передає Хроніка.інфо з посиланням на changeua.com

Експерт підкреслила, що доходи українців, як і раніше, часто залишаються несправедливо низькими, але це зовсім не означає, що потрібно відмовлятися від здорового щоденного раціону.

«Існує міф про те, що здорове харчування обов’язково дорогим. Основу нашого здорового харчування повинні складати овочі, причому місцевого походження. Можливо, вони нам не дуже подобаються. Можливо, нам більше подобається авокадо, ніж місцева капуста … Але повинні бути страви з наших різних овочів, а їх величезна кількість: всі сорти капусти, редька, листові овочі, цибуля, бобові … Вони обов’язково повинні бути присутніми в нашому раціоні. Має бути щоденний прийом горіхів (треба навчитися вживати горіхи), насіння, зернові (не пластівці, до яких ми звикли, а зернові). Всі ці продукти, як правило, не занадто дорогими», — підкреслила Скиталінська.

Названо страва, яка рятує від похмілля

Дієтолог зазначила, що українці можуть використовувати традиційні вітчизняні продукти, але готувати їх необхідно правильно. «Не треба смажити продукти — їх слід варити, парити, запікати, а вже потім додавати до них корисний жир. Слід уникати солодощів, а готувати їх з фруктів, ягід, сухофруктів», — резюмувала лікар.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *