Дієтологи назвали найкорисніші продукти для сніданку

Диетологи назвали наиболее полезные продукты для завтрака

Як зробити сніданок ідеальним.

Фахівці-дієтологи назвали топ-3 найбільш корисних і здорових продуктів для ранкового прийому їжі. Дотримуючись порад експертів, можна зробити свій сніданок ідеально збалансованим і дає енергію на цілий день, передає Хроніка.інфо з посиланням на Новини Ю.

Зінаїда Медведєва розповіла, як правильно скласти ранковий раціон, щоб сніданок був максимально здоровим і поживним. Лікар назвала три оптимальних варіанти, користь яких вже підтверджено останніми науковими відкриттями.

1.Вівсянка
Великий вміст клітковини є ідеальним засобом для уникнення проблем з роботою шлунково-кишкового тракту, а бета-глюкани посилюють дію імунокомпетентних клітин, які відповідають за місцевий імунітет. Крім цього, звичайна «геркулесова каша» містить такі мікроелементи, як залізо, кальцій, магній, цинк, фосфор, калій, натрій і вітаміни PP, H, B1, B2, E. вівсяна каша, приготована на воді, є прекрасним дієтичним блюдом, здатним надовго дати відчуття насичення, що допоможе уникнути спокуси постійних перекусів. Але фанатам вівсяних пластівців варто звернути увагу на те, що організму потрібно різноманітність у харчуванні. Тому ранковий прийом «геркулеса» варто чергувати з іншими крупами, уникаючи каш з високим глікемічним індексом.

2.Фрукти
Другий варіант сніданку з великим вмістом рослинної клітковини, яка допоможе організму «включитися» в роботу і правильно функціонувати. За останніми науковими даними, фруктовий сніданок є дуже корисним для підтримки стабільної ваги і навіть схуднення. Щоб такий прийом їжі приніс максимальну користь, потрібно віддавати перевагу менш солодким видів фруктів, таких як яблука, ківі, апельсини, груші і ягоди.

Медики розповіли, як часто потрібно приймати холодний душ

3.Білковий сніданок
Існує два види такого роду сніданку. Для тих, хто вживає тваринні білки, це може бути яйця з беконом або рибою, а для вегетаріанців – сочевиця, боби, соя або боби. Обидві різновиди білкового раціону дають тривале відчуття ситості, що вкрай важливо для ранкового прийому їжі. Бобові багаті вітамінами А і В, містять флавоноїди, залізо і кальцій, а курячий жовток збагатить організм магнієм, селеном, хлором і фосфором. Міститься в яйцях холестерин, яким часто лякають з екранів телевізорів, необхідний організму для вироблення гормонів, наприклад, тестостерону – найважливішого елемента чоловічого здоров’я.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *