Дієтологи не рекомендують вживати ці продукти натщесерце

Диетологи не рекомендуют употреблять эти продукты натощак

Сніданок – найважливіша їжа.Дієтологи назвали 9 продуктів, які можна їсти натщесерце, передає Хроніка.інфо з посиланням на Новини Ю.

Те, що сніданок – найважливіша їжа, ми знаємо. Вранці ми сумлінно їмо, та тільки не завжди те, що потрібно. Найчастіше, випічка викликає апатію, цитрусові – гастрит, а кава з молоком – камені в нирках. А все тому, що ми неправильно їмо ці продукти.

Дріжджі. Вони сприяють виробленню шлункових газів, роздувається шлунок, що, самі розумієте, не дуже приємно. Тому натщесерце будь дріжджова випічка – зло.

Йогурт. У чому його сенс? З допомогою містяться в ньому корисних бактерій, йогурт допомагає переварюванню їжі. А якщо всі ці потрібні маленькі штуки потраплять в організм до їжі, то їх просто поглине агресивний шлунковий сік, і ніякого толку не буде. Тобто, йогурт натщесерце не те щоб шкідливий – він просто марний. Його треба їсти після їжі.

Кава. Коли кофеїн потрапляє на слизову оболонку шлунку, він починає її дратувати. У відповідь вона виробляє шлунковий сік, і якщо його не підживити іншою їжею, то він «сердиться», веде себе агресивно і починає роз’їдати слизову, і тому через якийсь час можна чекати гостя у вигляді гастриту. Крім того, кофеїн дратує і жовчний міхур. Той скорочується, викидає порцію жовчі, яка потрібна для того, щоб допомагати їжі перетравлюватися. Якщо перетравлювати їй нічого, вона починає сумно блукати по організму без діла. Засмутимо і тих, хто вважає, що дія кави можна пом’якшити молоком. Справа в тому, що в’яжучі речовини, які є в каві і чаї, зв’язуються з білками молока і утворюють майже нерозчинні сполуки, що осідають каменями в нирках.

Цукор. І всі продукти начебто солодощів або солодких фруктів типу банана. Цукор миттєво засвоюється організмом і дратує підшлункову залозу. У відповідь на це, вона починає виробляти інсулін. Рівень цукру в крові миттєво падає, з-за чого ми відчуваємо апатію й утому замість того, щоб бути бадьорими і повними сил.

Цитрусові. У них багато кислоти, яка з ентузіазмом кидається на слизову шлунка, потихеньку роз’їдаючи її. Якщо у вас немає ніяких проблем з шлунком, ви не відчуваєте печії після поїдання кислого, то цим радою можете знехтувати. А от якщо є гастрит з підвищеною кислотністю шлунка, виразка та інші проблеми з ШКТ, то від цитрусових і фрешів краще утриматися.

Груші. Наші пращури говорили: «Груша для організму вранці отрута, а ввечері – роза». Справа в тому, що в грушах багато грубої клітковини, яка травмує ніжні слизові оболонки органів травлення. Особливо небезпечні груші з дуже щільною текстурою: у них клітковини особливо багато.

Хурма. У ній повно труднопереваріваемий волокон, які уповільнюють моторику шлунка і кишечника – той випадок, коли кажуть, що «шлунок варто». Особливо багато таких волокон у сильно в’язкий хурмі.

Часник. Він, а також інші пекучі спеції, діє за принципом кофеїну, подразнюючи слизові і жовчний міхур.

Холодні напої. Вони звужують судини шлунка. З-за цього починаються проблеми з кровообігом, і весь процес перетравлення виявляється порушеним. Тому пити будь холодне можна ні натщесерце, ні відразу після їжі – краще через пару годин після.

Ідеальний сніданок:

Варіант 1:Вівсяна каша з молоком, шматочками несолодких фруктів і горіхами. Останніх 2-3 штуки, щоб не було занадто жирно. Каша – джерело повільних вуглеводів, які покращують процес травлення. А цукор з таких складних вуглеводів звільняється по трохи, підтримуючи необхідний рівень енергії кілька годин.

Варіант 2:Білки+овочі (в ідеалі сезонні, звичайно, але взимку зійдуть і заморожені). Білок яєць, білого м’яса та риби засвоюється повністю, дає довгий відчуття ситості і прискорює обмін речовин.

Варіант 3:Тости з цільнозернового хліба з сиром і зеленню. Сир – джерело білка, а цільні зерна корисні тому, що в них не порушена оболонка, що зберігає вітаміни і мікроелементи.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *