Дієтологи розвінчали міф про користь сухофруктів

Диетологи развенчали миф о пользе сухофруктов

Це не кращих продукт для схуднення.

Сухофрукти можуть шкодити – наприклад, тим, хто намагається схуднути. Їх вживання може викликати різке зростання рівня цукру в крові, попередили дієтологи, передає Хроніка.інфо з посиланням на healthinfo.ua.

Фахівці констатують, що сухофрукти ассоциируютсяу багатьох людей зі здоровим харчуванням. Між тим, їх вживання здатне нашкодити здоров’ю, про це з посиланням на дослідження в області дієтології повідомляє телеканал 360°.

Експерти пояснюють, що під час сушки фрукти втрачають вологу і масу, але при цьому у них значно підвищується концентрація фруктози. Реакцією організму на неї може стати підвищення цукру і збільшення викиду інсуліну, з чим пов’язаний розвиток багатьох неприємних явищ. Вчені пов’язують активне вживання фруктози з розвитком неалкогольною жировою хвороби печінки, запускає механізми більш глибоких уражень цього органу. Крім того, надмірне вживання фруктози може стати причиною метаболічних розладів, ожиріння і діабету, сприяє розвитку захворювань кровоносної системи і неврологічних порушень, у тому числі хвороби Альцгеймера.

Дієтологи відзначають, що навіть 100 грамів сушених фруктів можуть негативно позначитися на стані організму, призводять до збільшення кількості фруктози в крові. Крім того, виробники сухофруктів їх обробляють різними хімічними сполуками, що теж не додає їм користі.

Тим, хто скидає вагу, вчені радять не вживати сухофрукти, особливо, ті, що володіють високим глікемічним індексом. Сухофрукти не здатні замінити собою фрукти, які можуть містити в собі багато клітковини і води, а також вітаміни і мінерали, які допомагають засвоювати їх без стрибків цукру, викликають в організмі підвищене вироблення інсуліну.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *