Якого кольору повинен бути корисний яєчний жовток

Какого цвета должен быть полезный яичный желток

Ви напевно помічали, що жовтки в курячих яйцях бувають різного кольору: від блідо-жовтого до яскраво-оранжевого. Що ж це означає, і який жовток найкорисніший?

Близько 100 років тому вчені виявили, що колір жовтка яйця залежить від кількості каротиноїдів у їх складі. Ці антиоксиданти допомагають утворюватися вітаміну А, який благотворно впливає на міцність наших кісток. Отже, чим багатший колір жовтка, тим більше поживних речовин для нашого організму він містить, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на changeua.com.

Колір жовтка безпосередньо залежить від того, як годували курку, яка його знесла. Якщо в основі її дієти, було винятково зерно, то жовток буде блідо-жовтого кольору. Якщо ж курці давали ще кукурудзу, рослини і комах, то колір буде мати більше оранжевого відтінку. Деякі великі яєчні ферми навіть використовують спеціальну шкалу з 15 різними жовто-оранжевими відтінками, щоб визначити якість свого продукту.

Загалом, краще вживати яйця, які мають яскраво-помаранчеві жовтки, так як вони містять максимальну кількість хімічних речовин, які потребує наш організм.

Іноді, блідий колір жовтка є результатом сезонних змін. У зимовий час яєчний жовток часто стають блідіше з-за відносно невеликої кількості їжі, яка дається курям в цей час року. Однак, в більшості випадків, блідий колір є ознакою низької якості яєць і поганого стану здоров’я курей, виробляють їх. Яйця такого виду не дадуть вам необхідної кількості поживних речовин.

Ви завжди повинні перевіряти якість яєць, грунтуючись на тому, що написано на коробці: звертайте увагу на наявність будь-яких синтетичних барвників. Так що будьте пильний і вибирайте тільки найкращі продукти.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *