Лікарі пояснили, як правильно готувати гречку

Врачи объяснили, как правильно готовить гречку

Гречана каша — справжній суперфуд. Недарма дієтологи радять вживати її в своєму раціоні.

Цей продукт-один з найпопулярніших у спортсменів. Відзначається, що ця крупа містить багато вітамінів і мінералів, а, крім того, допомагає регулювати рівень цукру і холестерину в крові, пише Хроніка.інфо з посиланням на podrobnosti.ua.

У гречки, порівняно з іншими зерновими культурами, дуже низький глікемічний індекс. Вона є джерелом довгих вуглеводів і амінокислот, які незамінні для побудови м’язової тканини. Гречку рекомендують як помічника в регуляції рівня холестерину і цукру в крові.

Перед приготуванням гречку потрібно перебрати, щоб прибрати сміття. Крупу потрібно промити проточною водою. Рекомендується заливати кашу водою в пропорції 1:2, але ви можете додати менше або більше рідини в залежності від того, яка консистенція вам потрібна. Після закипання вимкніть плиту на повільний вогонь і варіть гречку близько 20 хвилин. Щоб гречка була розсипчастою, не треба заважати її під час приготування.

Названий напій для посилення потенції

Особливо добре, що гречка не тільки чудово поєднується з м’ясними стравами, овочами та різними соусами, але і смачна сама по собі. Кашу можна варити на воді, молоці або навіть бульйоні. До готової крупі можна додати м’ясо, свіжі або тушковані овочі, смажені або тушковані гриби, соус з томатів або йогурту — варіантів дуже багато. Не бійтеся експериментувати з різними поєднаннями.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *