Лікарі розповіли, кому не можна їсти зелений лук

Врачи рассказали, кому нельзя есть зеленый лук

Зелень вважається чи не найбільш корисних компонентом у всьому нашому раціоні, але при ряді хронічних недуг та схильності до стрибків тиску, варто бути дуже обережними.

Про це повідомила лікар Вікторія Савицька, передає Хроніка.інфо з посиланням на Голос.

Зелена цибуля часто використовується для салатів, адже він має приємний, пікантний смак, який чудово доповнює страву. До того ж, це джерело вітамінів, корисних мікроелементів. При регулярному споживанні він сприяє оновленню крові, а в невеликому пучку з 5-7 гілочок міститься денна норма вітаміну С. Пір’ячко цибулі також багаті вітамінами В1 і В2, які підтримують роботу імунної і нервової систем. Проте навіть його вживати можна не всім.

«При схильності до перепадів тиску і гіпертонії вживати цибулю у великих кількостях і щодня протипоказано. У великій кількості цибуля може викликати спазм судин, тому він не рекомендований при захворюваннях серця і венозної системи, а також в раціоні вагітних жінок», — застерігає лікар.

Лікарі розповіли, як знизити високий тиск без ліків

Зазначимо також, що вагітним не варто також захоплюватися кропом, незважаючи на всю корисність цієї трави. У складі кропу знаходяться унікальні сполуки корисних для організму речовин, завдяки чому він насичує організм залізом, вітамінами, зміцнює зір і нервову систему, додає сил і бадьорості, це відмінний засіб від безсоння.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *