Лікарі розповіли, в чому користь кавуна

Врачи рассказали, в чем польза арбуза

Кавун – це унікальна баштанна культура, не тільки смачна, але й корисна.

Позитивні властивості ягоди починаються з низького вмісту калорій, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на Голос.

Він менш поживний, ніж персик чорниця і будь-який інший солодкий фрукт. Тобто, з-за нього не набирається зайва вага. У кавуні мало цукру, зате є корисна фруктоза. Плід містить вітаміни C, A, B і бета-каротин.

Кавун допомагає при раку і діабеті за рахунок природного барвника лікопіну. Пігмент запобігає зміна ДНК. Відомо, що онкологічні клітини з’являються з-за генетичних мутацій. Цей згубний для здоров’я процес і зупиняє баштанна культура.

Співробітники Університету штату Оклахома проводили експеримент на мишах. Під час дослідження вчені з’ясували, що ягода змінює мікрофлору кишечника і допомагає вилікувати діабет. Більш того, кавун містить амінокислоту цитрулін. Вона підвищує рівень оксиду азоту і розширює кровоносні судини. У підсумку кавун добре впливає на серце людини.

Лікарі назвали групу крові довгожителів

У спеку плід допоможе уникнути зневоднення, оскільки на 90% складається з солодкої рідини. Кавун сприяє швидкому відновленню після фізичних навантажень. Тому його рекомендується вживати атлетам. Виходить, що кавун – це не тільки ліки, але й природна біологічна добавка, зміцнює здоров’я.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *