Медики назвали ідеальний для жіночого здоров’я чай

Медики назвали идеальный для женского здоровья чай

Вода – це найбільш корисний напій, що втамовує спрагу, некалорійний і його можна пити скільки завгодно. А як щодо інших напоїв, наприклад, чаю?

Чай п’ють, коли хочуть розслабитися, зігрітися, схуднути. Дієтолог Світлана Фус відзначає, що більшість людей вважають зелений чай корисним, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на 24tv.ua.

В чайному листі є велика кількість біологічно активних органічних сполук. До них відносяться катехіни (поліфеноли), проантоціанідини, таніни, кофеїн, теофілін, теобромін. Так само вони містять амінокислоти, мінеральні солі і вітаміни.

Дієтолог Світлана Фус: “Але основна користь чаю в полифенолах. Вони володіють антиоксидантними і антибактеріальними властивостями. Знижують ризик розвитку пухлин, серцево-судинних захворювань, діабету, а також уповільнюють старіння організму. При виробництві зеленого чаю ці сполуки залишаються в незмінному вигляді”А от у чорному чаї листя піддаються ферментації. Антиоксиданти, що містяться в зеленому чаї, перетворюються в чайні флавины і теарубігіни. Останні відповідають за коричнево-оранжевий колір настою.

Антиоксиданти в зеленому чаї мають такий же потенціал, що і в чорному. Поліфенольні сполуки рівні по активності в обох випадках. І це, мабуть, найважливіший факт у захист користі чорного чаю. Тому і чорний, і зелений чай є однаково корисними.

Важливо правильно вживати чай, так як будь-який корисний продукт може принести шкоду.

Не варто повторно використовувати несвежезаваренный чай і несвіжу заварку. В такому чаї підвищується концентрація гуаніна, який активно переходить в екстракт чаю через 10-15 хвилин після заварювання або в результаті кип’ятіння.

У малих кількостях ця речовина є безпечним. Але при підвищенні концентрації, ця речовина перетворюється в токсичний гуанідинів.

Світлана Фус: “Гуанідинів починає негативно впливати на стан нервової і серцево-судинної систем, шлунково-кишкового тракту. У великій кількості гуанідинів діє на організм подібно гістаміну – підвищує артеріальний тиск, частішає серцебиття. Тому не залишайте заварений чай на завтра. Користь від такого чаю перетвориться на шкоду”.Вживання напоїв, які містять поліфеноли зеленого, чорного чаю, кави, какао – какао знижує всмоктування заліза, цинку і кальцію. Тому я не рекомендую пити всі ці напої міцного заварювання більше 3-х чашок в день.

При вагітності та плануванні дітей варто обмежити вживання чаю.

Між іншим, дітям до чотирьох років пити чай не рекомендують.

Безсумнівно, варто знайти протягом дня час для чашки чаю, і це не завжди може бути тільки зелений чай.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *