Медики назвали продукти, які можна їсти шкіркою

Медики назвали продукты, которые можно есть кожурой

Коли її не варто видаляти.

Зарубіжні експерти розповіли, в яких овочів, фруктів та ягід не варто видаляти шкірку. За словами фахівців, в так званих відходах криється величезна кількість корисних речовин, пише Хроніка.інфо з посиланням на Новини Ю.

Деякі люди намагаються очистити вишню і виноград ретельним чином. Дана робота не тільки трудомістка, але і не потрібна, так як втрачається велика кількість антиоксидантів і поживних речовин. Шкірка персиків, груш і слив містить багато клітковини і антиокислювачів. Дослідження показали, що видалення персикової шкірки призводить до зниження кількості корисних речовин на 13-48%.

Що стосується поверхні яблук, то вона містить нерозчинні волокна, вітаміни С і А, флавоноїд кверцетин. У той же час мова йде про пестициди, тому слід добре промивати дані фрукти і купувати їх у перевіреного постачальника. Шкірка томатів має високу концентрацію нарингенина, що зменшує запалення і захищає від деяких захворювань, хоча необхідні додаткові дослідження. Збільшується і доступність деяких поживних речовин.

Часто споживачі видаляють шкірку ківі, хоча вона досить цінною, так як має в своєму складі аскорбінову кислоту і ту ж клітковину. Огірки також не варто позбавляти цінних складових, серед яких калій, вітамін К. Овоч достатньо промити і обтерти рушником.

Лікар розповів, як визначити якість шампуня

Господині позбавляють баклажани і кабачки їх шкірки, в якій мають місце флавоноїди і магній, інші важливі речовини. Якщо картопля власноруч вирощений, то його не рекомендується чистити надто ретельно. Шкірка містить клітковину, залізо, вітамін С, калій і фолієву кислоту. Краще рішення — використовувати щітку рослинного походження. Варто зберегти і шкірку цитрусових фруктів, і представників сімейства гарбузових.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *