Медики розповіли, як уникнути інфаркту в жарку погоду

Медики рассказали, как избежать инфаркта в жаркую погоду

Як харчуватися в спеку.

Прийшло літо і температурні показники досягли критичних позначок. Спека вступила в свої права. Якщо за вікном +30 градусів і вище необхідно дотримуватися кілька простих правил, щоб захистити організм від перегріву, зневоднення і збоїв в роботі серцевого м’яза, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на hyser.com.ua

Овочі, фрукти і напої
У першу чергу варто наситити раціон овочами і фруктами, які багаті вологою. У список входять огірки, редис, салат латук, селера, шпинат. У них кількість рідини досягає 70% від їх маси.

Також не варто виключати з раціону фрукти. Вони можуть надати охолоджуючу дію на організм. Відмінно впишуться в раціон смузі з ягід або фруктові салати з кисломолочними продуктами. Фрукти можна додавати в заздалегідь охолоджену воду, щоб надати їй смак і аромат.

Жаркий раціон повинен містити такі продукти, як трави. М’ята, меліса, лемонграс допоможуть зробити смачні і корисні напої. Вони в свою чергу наситять організм вологою і вітамінами.

Щоб збагатити організм йодом та іншими корисними речовинами можна доповнити раціон водоростями.

Корисні і легкі страви
Як не дивно, але в жарку погоду особливо корисною буде риба. У Китаї вважається, що страви з неї охолоджують організм. Тому влітку варто відмовитися від м’яса і наповнити раціон рибними стравами. Проте варто пам’ятати, що спосіб приготування риби відрізняється від звичної смаження.

У літній період термічна обробка продуктів зводиться до гасіння або варінні. Актуальним у даному випадку буде варіння на пару. Це дозволить знизити кількість споживаних жирів і максимально полегшити процес перетравлення їжі.

Медики назвали найбільш безпечні види риби

Крім того, в літній період корисним для організму буде легке відчуття голоду. Недолік їжі можна замінити питвом або кисломолочними продуктами.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *