Названий продукт, що запобігає розвитку раку

Назван продукт, предотвращающий развитие рака

Вживання в їжу кісточок і м’якоті граната значно знижує ймовірність розвитку раку. Крім цього, гранат значно пригнічує запалення, що виникло в кишечнику. Саме до такого висновку прийшла група біологів зі Сполучених Штатів Америки та Індії, пише журнал Nature Communications, передає Newsmir.info.

«Наші колеги раніше вважали, що речовини, які присутні в м’якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з’ясували, що на цьому їх користь не обмежується», – говорить учений Раджбир Сінгх з університету Луїсвілля (США). Згідно з результатами досліджень, екстракт граната, який був «переварений» бактеріями, змінював склад слизу, що покриває стіни кишечника.

Речовина, що з’являлося в результаті такої взаємодії, захищало організм людини від проникнення в нього токсинів, а також різноманітних чужорідних молекул, що містяться в їжі. Крім цього, дана речовина значно знижує ймовірність розвитку раку. Нагадаємо, нещодавно вчені розповіли про симптоми, які можуть свідчити про розвиток раку. Одним з таких симптомів є порушення роботи кишечника і сечового міхура.

Share