Розвінчаний популярний міф про кокосовому цукрі

Развенчан популярный миф о кокосовом сахаре

Кокосовий цукор стає популярним серед тих, хто хоче, щоб їжа була корисніше і натуральніше.

Виробники запевняють, що органічний кокосовий пальмовий цукор краще, ніж звичайний цукор, тому що в ньому містяться корисні нутрієнти, у нього нижче глікемічний індекс і взагалі він органічний, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на 24tv.ua.

Як видобувають кокосовий цукор?

На квітці кокосової пальми робиться надріз, і рідкий сік збирається в контейнери;

Сік нагрівають до тих пір, поки більша частина води випарується;

Кінцевий продукт – коричневий і гранульований. Його колір схожий на коричневий цукор, але розмір частинок зазвичай менше. Процес максимально натуральний, але чи це так важливо?

Справді корисний кокосовий цукор?

В кокосовому сахарі, на відміну від столового, дійсно є залізо, цинк, кальцій, поліфеноли і антиоксиданти, а також інулін, про що дуже люблять говорити виробники.

Але! Їх зміст настільки низька, що потрібно з’їсти дуже багато цукру, щоб отримати потрібну кількість цих речовин. Їх набагато більше в інших продуктах, які складають нормальний здоровий раціон людини. А багато цукру – це погано.

Глікемічний індекс (показник того, як швидко підвищується рівень цукру в крові після вживання продукту) звичайного цукру-близько 60, кокосового цукру нижче – 54. Це незначна різниця. Майте це на увазі, особливо якщо у вас цукровий діабет.

Висновок: якщо ви готові додати кілька ложок кокосової цукру в каву замість однієї, тому що це корисно – не робіть цього. Ніякі переваги кокосового цукру не можуть виправдати підвищений вміст цукру в їжі.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *