Смачний Старий Новий рік. Рецепти страв на швидку руку

Вкусный Старый Новый год. Рецепты блюд на скорую руку

Традиція відзначати Новий рік за старим стилем настільки зміцнилася у свідомості слов’ян, що без нього низка новорічних застіль виглядає неповною. Щоб святкове меню було оригінальним і свіжим, ми пропонуємо своїм читачам рецепти закусок, які можна легко приготувати для фуршету.

Грибна закуска “Справа в капелюсі”

Інгредієнти: 20 великих печериць, 1 ст. л. лимонного соку, 100-150 г сиру, невелика цибулина, 2 ст. л. оливкової або будь-якого рослинного масла, 1 ч. л. солі, 1/2 ч. л. червоного меленого перцю (гострого або солодкого – за смаком), 1/4 ч. л. чорного меленого перцю.

Приготування: відокремлюємо капелюшки грибів від ніжок і замочуємо їх в підкисленою воді (1 ст. л. лимонного соку на 50 мл води). Потім насухо витирає серветкою і видаляємо трохи м’якоті з внутрішньої сторони капелюшків. Подрібнюємо грибні ніжки, змішуємо з тертим сиром і смаженою цибулею і обсмажуємо протягом декількох хвилин на сковороді. Начиняємо сирно-грибною масою грибні капелюшки. Змащуємо деко олією, викладаємо на нього капелюшки і відправляємо в розігріту до 190 °С духовку на 7-10 хв. Потім кожну грибну капелюшок викладаємо на крекер або в тарталетку, змащену вершковим маслом.

Закусочний рулет з омлету

Інгредієнти: 3 плавлених сирка, 30 г твердого сиру, 4 яйця, 3 зубки часнику, 5 гілочок кропу, 150 г майонезу, масло.

Приготування: збиваємо яйця і 125 г майонезу, солимо і перчимо, додаємо будь-які приправи. Ложку майонезу залишаємо для начинки. Натираємо сир і викладаємо в омлет, розмішуємо. Деко застеляємо пергаментом, змащуємо, виливаємо омлетну масу з сиром і ставимо на 5-7 хвилин у духовку. Як тільки омлет спечеться, виймаємо. Подрібнюємо сирки, часник, кріп, змішуємо всі інгредієнти начинки, заправляємо майонезом. Перевертаємо омлет папером вгору, знімаємо пергамент і швидко розмазуємо сирну масу. Скручуємо пласт рулетом і викладаємо на блюдо швом вниз. Можна вживати відразу, розрізавши на кілька порцій, або охолодити і нарізати тонкими шматочками поперек, щоб використовувати в якості закусочного холодного страви.

Конвертики з лаваша

Ця закуска – відмінна альтернатива пиріжків. Конвертики з лаваша мають ряд переваг: по-перше, немає необхідності готувати тісто; по-друге, калорійність конвертиків з лаваша істотно нижче, ніж у пиріжків; а в-третіх – за смаком вони не поступаються будь-якої складної випічці.

Інгредієнти: 350 г курячого філе, 200 г сиру, 2 яйця, 60 г вершкового масла, 3-4 листка вірменського лавашу, свіжа зелень, сіль, перець – за смаком.

Приготування: куряче м’ясо відварити в солоній воді, остудити і нарізати дрібними кубиками. Сир натерти на крупній тертці, зелень промити і дрібно нарізати. В одну чашку скласти нарізану курку, сир і зелень. Вбити яйця, поперчити, посолити і перемішати. Лаваші поділити на квадрати або прямокутники, викласти на них начинку і загорнути конвертиком. Кожен “пиріжок” обсмажити у вершковому маслі на сковороді до рум’яного кольору. Начинка соковита – пробувати акуратно.

Share