Стало відомо, чим небезпечні каші з старих круп

Стало известно, чем опасны каши из старых круп

Багато хто вважає, що крупи не мають терміну придатності.

Каша, приготована зі старої крупи з вичерпаним терміном придатності, може викликати появу ракових клітин в організмі, передає Хроніка.інфо з посиланням на healthinfo.ua.

Член Національної асоціації дієтологів і нутриціології, терапевт Анна Бєлоусова, попередила про небезпеку страв з старих круп. Фахівець зазначила, що в крупі позаминулого року відбувається процес згірклості жирів.

«Прогоркающие жири здатні принести купу шкоди, аж до підвищення ризику розвитку раку», — констатувала терапевт.

За словами експерта, визначити прогірклі жири не важко: їм властивий специфічний запах і неприємний смак. Але згірклість — це не просто зіпсовані смакові якості. Жир гіркне з-за контакту з киснем при тривалому або неправильному зберіганні, при цьому здійснюється окислювальний процес, що змінює його хімічний склад: у жирі утворюються токсичні для людського організму сполуки, які не руйнуються при тепловій обробці. Є дані про те, що вживання згірклого масла в їжу руйнує людині печінку.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *