Стало відомо, який вигляд жиру збільшує ризик діабету в сім разів

Стало известно, какой вид жира увеличивает риск диабета в семь раз

Особливо він небезпечний для жінок.

Вісцеральний жир – жир, який накопичується в органах живота і кишечника – асоціюється з великим ризиком розвитку діабету і серцево-судинних захворювань, передає Хроніка.інфо з посиланням на 24 канал.

Шведські фахівці з Уппсальського університету прийшли до висновку, що вісцеральний жир особливо небезпечний для жінок. Цей вид жиру небезпечний розвитком серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та інших хвороб.

У дослідженні взяли участь 325 тисяч осіб.

Кожен набраний кілограм вісцерального жиру може збільшити ризик розвитку діабету другого типу у жінок більш ніж у сім разів.

Така ж кількість жиру у чоловіків підвищує ймовірність появи діабету трохи більше, ніж у два рази.

Діабет – що це? Це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну або організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. Інсулін – це гормон, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові. Якщо у хворого підшлункова залоза зовсім не виробляє інсулін – це перший тип діабету, інсулінозалежний, щодня потрібно робити ін’єкції цього гормону. А при другому типі – організм виробляє інсулін, але він не сприймається організмом.

Перший тип цукрового діабету виникає переважно в молодому віці з-за спадковості або після перенесення важких вірусних інфекцій, що ушкоджують підшлункову залозу. А другий тип – з-за неправильного харчування і зайвої ваги – у віці після 40 років.

При наборі ваги ризик розвитку діабету значно зростає у людей з невеликим животом. При цьому поява додаткового жиру у досить тячных людей діє на здоров’я менш згубно.

Вчені також досліджували мільйони позицій в геномі, щоб визначити гени, які впливають на кількість вісцерального жиру.

Вони виявили більше двохсот різних генів. Серед них була велика частина генів, яка пов’язана з поведінкою людини. Це свідчить про те, що основною причиною абдомінального ожиріння є те, що людина надто багато їсть і занадто мало тренується.

Дієтологи назвали найкорисніші «осінні» продукти

Однак, існують індивідуальні відмінності у тому, як жир розподіляється в організмі. З-за цього у людини без надмірної ваги шкідливий кількість жиру все ж могло нагромадитися.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *