Страви, які варто спробувати в Туреччині. Фото

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Ця країна сподобається гурманам.

Турецька кухня – симбіоз традицій різних народів світу. Протягом століть вона формувалася під впливом культур Близького Сходу, Малої і Середньої Азії і Середземномор’я. Найбільш популярними стравами місцевої гастрономії вважаються м’ясні страви, королем яких можна назвати кебаб. У Туреччині налічується більше десятка різних видів кебаба, причому їх рецептура відрізняється в залежності від регіону, передає Хроніка.інфо з посиланням на Фрешер.

Туристів-ласунів порадує незліченна різноманітність традиційних солодощів – лукум, халва, пахлава – на будь-який смак і кишеню.

Кожному мандрівникові варто скуштувати у Туреччині каву по-турецьки або чай з маленьких стаканчиків, що нагадують чарки, бублик «сіміті», фаршировані мідії по-турецьки і лахмаджун – подоба піци.

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Сіміті. Це круглий бублик з кунжутом, який зазвичай подається окремо або з желе, джемом, або сиром на сніданок до чаю. Характеристики симита (розмір, хрусткость та інші) різні в різних регіонах. У місті Ізмір сіміті відомий як gevrek (тур. «хрусткий»), хоча він дуже схожий на стамбульську різновид. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Сіміті часто продають вуличні торговці, які везуть його на візку, або несуть в лотку на голові.

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Гезлеме – традиційне блюдо турецької кухні у вигляді коржика з начинкою, загорнутої всередині. Гезлеме випікається на сковороді, званої садж. Назва страви походить від турецького слова göz, що означає очей. Для начинки використовують шпинат, сир, морепродукти, яйце, фарш і багато іншого. (Anton Pree)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Лахмаджун – популярний східне блюдо. У відповідності з національними уподобаннями його називають вірменської, турецької чи арабської піцою. Основу страви становить тонка хрустка хлібна коржик, на яку укладаються м’ясний фарш (баранина, рідше яловичина), помідори та/або томатний соус, болгарський перець, цибуля, часник, зелень, чорний перець, орегано. Правильно приготоване лахмаджун важить приблизно 150-170 грамів. (Garrett Ziegler)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Мутанджана – баранина з сухофруктами. (Garrett Ziegler)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Креветки в горщику. (Garrett Ziegler)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Іскандер-кебаб – тонко нарізана ягнятина готується в томатному соусі з дрібно нарізаними шматочками коржі, топленим маслом і йогуртом. (Garrett Ziegler)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Адана-кебаб – м’ясний фарш, дуже гостро поперченний і обсмажений на рожні. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Кефте – турецькі тефтелі. Приготування в кожному регіоні країни за особливим рецептом. (Garrett Ziegler)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Фаршировані мідії по-турецьки. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Сирі котлети зі спеціями. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Тантуни – турецьке блюдо з м’яса і помідорів, відноситься до фастфуду. Тантуни подають переважно в якості начинки для лавашу, також у спеціальній піті або звичайному хлібі. Перед тим як додати начинку, лаваш або хліб притискають до неї для просочення м’ясним соком. За смаком додається зелень і цибулю. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Менемен – традиційний сніданок на основі яєць, помідорів, цибулі, перцю. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Бурекас – вид несолодкої випічки турецького (мабуть, анатолійського) походження, популярний в країнах колишньої Османської імперії та сусідніх з ними. Схожий на російські пиріжки, але робиться звичайно з листкового тіста і випікається завжди в печі. (CMoi)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Кнафе – страва на основі кадаифской вермішелі і козячого сиру. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Айран – кисломолочний напій. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Пахлава – багатошаровий десерт, делающийся з листів тіста товщиною з папір, які промащуються маслом і викладаються шарами в прямокутну посуд для випічки або скручуються в циліндрики. Мелені і дрібно порубані волоські горіхи або фісташки викладаються між шарами тіста, які до цього випікаються і просочуються розчином цукру і соку лимона зі спеціями і рожевою водою. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Лукум – солодкість з цукру (шакер-лукум) або борошна (рахат-лукум) з додаванням крохмалю і горіхів (фісташки, мигдаль, кокос і ін). (Justine Sanderson)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Локма являють собою невеличкі пампушки, виготовлені з дріжджового тіста з додаванням кориці, які потім смажать у фритюрі. При подачі лукумадес зазвичай поливають медом або занурюють у цукровий сироп і посипають корицею. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Тулумба – десертне блюдо. Тулумбу готують з прісного тіста, порізаного на невеликі шматочки довжиною до 5 див Заготовки у вигляді трубочок або циліндрів обсмажують до золотистого кольору, після чого поливають солодким сиропом. (Robyn Lee)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Кава по-турецьки. (Jorge Cancela)

Блюда, которые стоит попробовать в Турции. Фото

Турецький чай. (Nicolò Paternoster)

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *