Вчені розповіли, чому людство позбудеться пива і кави

Ученые рассказали, почему человечество лишится пива и кофе

Глобальне потепління несе небезпеку.

Торік європейці раділи спеки, адже приблизно півтора місяці навіть у промозглих Ірландії і Шотландії стовпчик термометра не опускався нижче 30 градусів. Однак у результаті такої погоди стався неврожай деяких продуктів. Виною цьому стали як морози, так і глобальне потепління, передає Хроніка.інфо з посиланням на Политеку.

За словами вчених, зміни клімату загрожують зникненням звичних нам продуктів — від картоплі і бананів до морепродуктів і оливкової олії.

Для прикладу можна навести п’ять продуктів, які є велика вірогідність втратити.

Для початку це кава і чай. Вирощування рослин вимагає стабільної температури, хороших опадів і тропічного клімату. Проте вже до 2050 року територія для вирощування чаю і кави скоротитися в 2 рази. Зокрема за останні 50 років в основному постачальнику кавових зерен — Танзанії — врожайність скоротилася в два рази.

Територія чайних плантацій до цього ж році скоротиться більш ніж удвічі (наприклад, у Східній Африці). Крім того, погода стала шкодити якості напою. Мусони приносять рясні дощі, з-за чого аромат і смак чаю стає водянистим.

Коньяк, віскі і пиво — теж на межі зникнення. У Франції вже 6 століть роблять коньяк з винограду уньи-блан або треббіано, закочуючи його в дубові бочки. Однак підвищення температури в літній сезон робить виноград більш солодким і він не підходить для виробництва коньяку. Існує ймовірність, що вже через 50 років напій перестануть виробляти.

На даний момент великі виробники хочуть вивести інші сорти винограду.

Шотландський віскі не можна буде виготовити з-за нестачі прісної води. Відсутність опадів в 2018 році призвели до висихання струмків. Віскікурні довелося закрити на деякий час.

У Бразилії вчені відкрили новий вид динозаврів

Така ж проблема торкнулася пивоварів, літня посуха загрожує неврожаєм хмелю.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *