Вчені створюють їжу для колонізаторів Місяця

Ученые создают еду для колонизаторов Луны

В ідеалі вчені хочуть домогтися закінченого циклу.

Фахівці Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) розробляють спеціальну їжу для майбутніх колонізаторів Місяця.

Передбачається, що повноцінне меню буде доступно на Місяці орієнтовно до 2040 року, якщо там запрацює одна або більше постійних станцій.

Основна ідея полягає в тому, щоб виробляти основну частину продуктів та їстівних речовин безпосередньо на супутнику і лише частина завозити безпосередньо з Землі.

В ідеалі вчені хочуть домогтися закінченого циклу, що включає в себе не тільки виробництво живлення, але і переробку відходів.

В якості прототипів страв, які можна буде спробувати на Місяці через 20 років, JAXA представило стейк зі штучно вирощених яловичих і курячих клітин, крем-суп з водоростей і суші, що представляє собою поєднання зробленої з клітин тунця імітації риби і рисових компонентів.

Місяць – перше небесне тіло, на яке з Землі стали відправляти космічні апарати, і єдиний позаземної астрономічний об’єкт, де побувала людина. М’яку посадку на місячну поверхню вперше вдалося здійснити радянської автоматичної станції «Луна-9».

Виведена в космос 31 січня 1966 року, вона успішно прилунилась 3 лютого того ж року. Першим в історії штучним супутником Місяця стала радянська автоматична міжпланетна станція «Луна-10».

20 липня 1969 року першими ступили на місячну поверхню американські астронавти Ніл Армстронг і Едвін Олдрін.

Ученые создают еду для колонизаторов Луны

Ученые создают еду для колонизаторов Луны

Ученые создают еду для колонизаторов Луны

Ученые создают еду для колонизаторов Луны

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *