Вчені виявили невідому раніше властивість журавлини

Ученые выявили неизвестное ранее свойство клюквы

Ягода здатна боротися з бактеріями завдяки вмісту в ній проантоцианидинам.

У журавлині велику кількість антиоксидантів. Але тепер фахівці з’ясували, що ягода володіє антибактеріальними властивостями. Вчені з Канади виділили особливі речовини, здатні боротися з рядом бактерій, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на Телеграф.

Дослідники виявили: проантоціаніди збільшують чутливість патогенів до невеликим дозування антибіотиків. Крім цього, у бактерій не розвивається до них стійкість.

Ефект досягається завдяки тому, що зростає проникність стінок бактерій і антибіотиків простіше потрапити всередину патогенів.

Названо негативний наслідок вживання сиру

Виділене з журавлини речовина також сприяє повільного виведення антибіотиків. Дослідники планують провести випробування на тваринах.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *