Вчені виявили смертельну небезпеку яєць

Ученые выявили смертельную опасность яиц

Американські вчені прийшли до висновку, що часте вживання яєць збільшує ризик серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

Експерти провели аналіз даних про спосіб життя і харчування 30 тисяч осіб протягом 31 року, повідомляє Телекритика.інфо з посиланням на 24tv.ua.

Виявилося, що холестерин в яйцях при вживанні останніх у великих кількостях пов’язаний з шкідливими наслідками для здоров’я.

При цьому дієтичні рекомендації лікарів у США не встановлюють норму споживання яєць.

А кожні додаткові 300 мг холестерину пов’язують з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань на 17%. Також це підвищує ризик передчасної смерті на 18%.

Таким чином, фанати яєчні з трьох-чотирьох яєць ризикують передчасно померти в півтора рази швидше тих, хто їсть яйця рідко або не вживає.

Уляна Супрун: “Холестерин – це одна з різновидів жирів. Він потрібен для роботи мозку, вироблення гормонів, функціонування травлення і багатьох інших процесів”.

Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, одне велике яйце містить близько 200 міліграмів холестерину.

За словами в. о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, одне середнє яйце містить близько 186 мг холестерину (62% добової норми, яка може коливатися від 100 до 300 мг). В основному, холестерин міститься в жовтку, а білок – це в основному протеїн.

Медики назвали цілющі властивості пророщених насіння

Незважаючи на це, вчені радять стежити за рівнем холестерину та не перевищувати 300 мг холестерину (а це близько двох яйця). Оброблене м’ясо, сир і молочні продукти з високим вмістом жиру так само містять високий рівень холестерину.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *