Відомий фізіолог зруйнував міф про ідеального сніданку

Известный физиолог разрушил миф об идеальном завтраке

За словами вченого, омлет не може бути ідеальним сніданком для діабетиків.

Омлет – ідеальний сніданок для діабетиків, заявили іноземні фахівці. Фізіолог Борис Жерлыгин не згоден з цим твердженням, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на Новини Ю.

Фізіолог Борис Жерлыгин прокоментував опубліковані канадськими вченими результати дослідження, визначив оптимальну формулу сніданків для людей, що страждають діабетом. Зокрема, дослідники констатували, що ідеальний сніданок для діабетиків повинен відповідати правилу: більше жиру, менше вуглеводів. У вигляді конкретного прикладу вони назвали омлет або яєчню.

Фізіолог Борис Жерлыгин сказав про те, що «діабет у всіх різний, і це визначає індивідуальні нюанси харчуванні кожного діабетика, – в той час як дослідження канадців не врахував даного факту. Фахівець зазначає, що при захворюванні на діабет план харчування людини визначається за аналізами, дозволяє зрозуміти особливості засвоєння вуглеводів, білків і жирів. Таким чином, у відповідності з цими даними кожен діабетик може визначити ідеальний сніданок особисто для себе.

«Між жирами, білками, вуглеводами повинен існувати баланс. При його порушенні виявиться порушеною і система травлення», – сказав при цьому Жерлыгин.

Фізіолог додав, що діабетики і так добре знають, що їм потрібно їсти яйця. Але зловживати яєчнею і омлетом для хворих на цукровий діабет може бути небезпечно – фахівець зауважив, що у такому випадку вони можуть залишитися без нирок».

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *