Відомий лікар розповів, як уберегти продукти від інфекцій

Известный врач рассказал, как уберечь продукты от инфекций

П’ять простих правил.

Докор Комаровський розповів про п’ять головних правила приготування, вживання та зберігання харчових продуктів. Ці прості поради допоможуть вам і вашим домочадцям уникнути небезпечних кишкових інфекцій. Про це знаменитий педіатр написав на своїй сторінці в Instagram, передає Хроніка.інфо з посиланням на РБК.

За словами Євгена Комаровського, дуже важливо ретельно стежити за гігієною рук, обробкою продуктів, умовами їх зберігання і т. д.

Правило № 1. Частіше мийте руки перед їжею
Перед тим, як брати харчові продукти і вживати їх потрібно обов’язково мити руки. Особливо, якщо ви відвідуєте ринок і торкаєтеся там сирих продуктів, наприклад, м’яса.

Правило № 2. Піддаватися продукти ретельній термічній обробці.
Продукти харчування повинні бути добре проварені або просмажені. Уникайте вживання сирих морських продуктів, несмаженої м’яса, особливо м’яса птиці.

Правило №3. Сире окремо від приготованого
Сирі продукти не повинні контактувати з готовими, оскільки можуть передавати небезпечні мікроорганізми. Особливо це стосується сирих яєць і страв з них – домашнього майонезу, різноманітних мусів і т. д.

Правило № 4. Зберігайте продукти при безпечній температурі
Не варто зберігати продукти харчування при кімнатній температурі, оскільки в них дуже швидко розмножуються мікроорганізми. Готову їжу потрібно зберігати в гарячому, охолодженому або замороженому вигляді.

Насіння цієї рослини захищають від онкології

Правило № 5. Використовуйте безпечну воду та безпечні продукти.
Всі фрукти і овочі потрібно чистити перед вживанням. А воду краще використовувати бутильовану, якщо в якості води є сумніви, краще прокип’ятити.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *