Вживання м’яса птиці знижує ризик раку молочної залози

Употребление мяса птицы снижает риск рака молочной железы

Вчені встановили, що вживання м’яса свійської птиці у вигляді курки, індички або качки асоціюється з більш низьким ризиком розвитку раку грудей.

У той час як пристрасть до червоного м’яса вважається істотним чинником виникнення раку, вживання м’яса птиці може, навпаки, знижувати ризик захворіти на рак молочної залози. До такого висновку прийшли американські вчені, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на Голос.

Об’єктом спостереження вчених стали 42 тис. жінок, з якими фахівці співпрацювали протягом семи років. Експертів цікавили харчові пристрасті випробовуваних, зокрема, кількість споживаного ними м’яса, його різновиди і способи готування.

За час дослідження у жінок було діагностовано 1 536 випадків інвазивного раку молочної залози. Вчені змогли встановити кореляцію між споживанням м’яса у жінок та їх ризиком захворіти на рак грудей.

«У жінок, які вживали найбільшу кількість червоного м’яса, ймовірність появи раку молочної залози була на 23% вище, ніж у жінок, які вживали його по мінімуму. У свою чергу у жінок, які вживали найбільшу кількість м’яса свійської птиці, ризик цього захворювання був на 15% менше, ніж у жінок, які їли його лише трохи», — розповіли автори проекту.

Дієтологи з’ясували, як макарони впливають на схуднення

Примітно, що зв’язок між споживанням м’яса свійської птиці у жінок та їх кращою захищеністю від розвитку раку грудей зберігалася з урахуванням факторів фізичної активності, ожиріння і вживання алкоголю. Але що саме при такому споживання м’яса птиці знижує ризик раку молочної залози, вченим поки неясно, чи це їм ще належить з’ясувати.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *